Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Hamena kormia foreva - Χαμένα κορμιά φορέβα

Η προηγούμενη ανάρτηση για τα νέα κόμματα, δυστυχώς προκάλεσε αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο. Αντί για επικοινωνία, ψυχαγωγία και χαλαρότητα, εκατοντάδες αναγνώστες κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μυνήματα απελπισίας: φτάνει πια, δεν αντέχω άλλο, φεύγω εξωτερικό, όχι ρε τα καριόλια κ.α.
Προκειμένου να επαναφέρουμε την ψυχική ηρεμία στο φιλοθεάμον κοινό, χρειάστηκε να κινηθούμε γρήγορα. Ψάξαμε να βρούμε ένα απόλυτα θετικό και εμψυχωτικό θέμα για να επαναφέρει την αισιοδοξία και την αντοχή στον πλανήτη που λέγεται ελλαδίτσα. Ευτυχώς λίγο πριν το ξημέρωμα, ο έκτακτος συνεργάτης που προσέλαβα για την περίπτωση (12 ώρες εργασία-μαθητεία, αμοιβή ένα σάντουιτς, τρεις μπύρες κι έπλυνε και τα πιάτα) ανακάλυψε το παρακάτω ντοκυμαντέρ. Και η μέρα η σημερινή ξημέρωσε με λιακάδα για όλους, ψυχολιακάδα.


Lost Bodies 

του Γιάννη Μισουρίδη
Ντοκιμαντέρ, 33', 2010
Ο Θάνος (52) είναι άνεργος και υποψήφιος συνταξιούχος. Ο Αντώνης (51) είναι έκτακτος υπάλληλος καταμέτρησης ρολογιών της ΔΕΗ και σουβλακοδιανομέας. Ποζάροντας ως εικονικά Χαμένα Κορμιά τα ιδρυτικά μέλη των Lost Bodies αγνοούν επιδεικτικά το σύστημα, τσαλαβουτώντας σε ένα μουσικό περιθώριο δικής τους επινόησης, γεμάτο πειραματισμό, σουρεαλισμό και άπλετο χιούμορ.
Παραγωγή - Exile Films

(και μια συνέντευξη τους για έξτρα τόνωση)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου